Stigende gaspriser rammer de danske forbrugere hårdt på pengepungen

 

Priserne på gas steget meget markant over de sidste par uger og er næsten fordoblet i forhold til, hvad de var for bare to uger siden.

Selvom markedet i nogen grad havde forsøgt at prise frygten for en krig ind, ramte den russiske invasion af Ukraine hårdt på tværs af energimarkederne. Ruslands invasion af Ukraine førte til enorme prishop på tværs af markederne og i Norden har koldere og tørrere vejrudsigter bidraget til prisstigningerne.

Angrebet på Ukraine har medført frygt for et stop for al naturgas fra Rusland, og dermed mangel på gas i Europa. Næsten halvdelen af Europas import af naturgas kommer fra Rusland, og det er den, der nu kan komme i fare som følge af krigshandlingerne og de indførte sanktioner. Konkret er den største udfordring Europa, at lagrene af naturgas befinder sig på det laveste niveau i mange år. Adskillige laster af flydende naturgas har kurs mod Europa, mens dels er der relativt få modtageanlæg, dels vil lasterne ikke kunne opveje de beskedne lagre. De hårdest ramte naturgaslagre i Europa har kun 3-5 pct. naturgas tilbage.

Rammer de danske forbrugere hårdt på pengepungen

Det er desværre klart, at de store prisstigninger på gas vil komme til at ramme de danske gas-kunder hårdt på pengepungen i en tid hvor også priserne på olie, elektricitet og fødevarer også er stigende.

Frem mod næste vinter er den store opgave for Europas politkere at finde nye leverandører af gas, fylde lagrene op, øge produktionen af biogas og energieffektivisere, så virksomhederne ikke skal lukke ned for produktionen, og europæerne ikke skal tage kolde bade på grund af mangel på energi.

Ring til os

Vi står klar til at hjælpe dig og til at svare på dine spørgsmål vedrørende el, ladeløsninger mm.

Mandag – torsdag: 09:00 – 15:30
Fredag: 09:00 – 15:00

Bliv ringet op

Vi står klar til at hjælpe dig og til at svare på dine spørgsmål vedrørende el, ladeløsninger mm.

Mit samtykke gælder markedsføring fra Strømlinet A/S via e-mail, sms og telefon.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og læse mere om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik på strømlinet.dk/persondatapolitik.