Start den klimavenlige rejse her

 

Her kan du få overblik over vores klimavenlige el-produkter til privatkunder

Vores klimavenlige el-produkter.

 

Hos Strømlinet er du med til at bidrage til den grønne omstilling.

Vores vision er, at gøre det gennemskueligt, enkelt og klimavenligt at være el- og gaskunde i Danmark. Strømlinet understøtter den grønne omstilling ved at investere i nye og bæredygtige initiativer samt i udviklingen af nye vedvarende energikilder. .

Vindenergi.

 
Danmark er et af pionerlandende inden for vindkraft gående helt tilbage til 1891, hvor den danske fysiker Poul La Cour byggede den første strømproducerende vindmølle ved Askov. Vindkraft og den grønne vindmøllestrøm har derfor en helt speciel plads i den danske befolknings bevidsthed.

Det er dog også nærliggende at bruge vindkraft i Danmark, og resten af Norden, da blæsten er en hyppig gæst, hvilket gør vindmøller til en perfekt energikilde.

Helt basalt producerer vindmøller energi ved, at møllens vinger fanger vinden hvilket får dem til at dreje rundt og skaber en kraftoverførelse til en dynamo som skaber elektricitet. Møllerne er i dag så effektive at de allerede ved en vindhastighed på cirka 4 meter pr. sekund, som svarer til let vind, begynder at producere grøn strøm.

Spotpris

Vest for Storebælt
Øst for Storebælt

93,43 øre/kWh
Gennemsnitlig elpris seneste måned

87,21 øre/kWh
Gennemsnitlig elpris seneste måned

Solenergi.

 

Selvom solen, desværre, ikke skinner så ofte og så meget som i de mere sydlige lande, vinder solceller alligevel frem i både Danmark og resten af Norden. For solceller aktiveres rent faktisk ikke af solstrålerne men af selve lyset. Derfor producerer solcellerne i Danmark stadig grøn strøm i et vist omfang, når det er overskyet. Og så spiller både solcellernes størrelse og placering også en vigtig rolle i forhold til hvor meget grøn strøm de kan producere.

Spotpris

Vest for Storebælt
Øst for Storebælt

85,31 øre/kWh
Gennemsnitlig elpris seneste måned

79,09 øre/kWh
Gennemsnitlig elpris seneste måned

Vandenergi.

 

Grøn strøm

Ved at udnytte højdeforskelle og lade vand oppefra løbe igennem en vandturbine, kan man også bruge vands kraft til at producere grøn energi. Når vandet strømmer igennem turbinen, får det turbinen til at rotere, og derved skabe elektricitet.

Da Danmark jo er et ret fladt land, udgør vandkraft helt naturligt ikke en stor del af den danske elproduktion. Men vi får store mængder grøn strøm fra vores naboland Norge, som er Europas største vandkraftproducent.

I modsætning til energi fra vind og sol kan vandkraft lagre energi ved at lagre vand i reservoirer til senere elproduktion og de norske vandkraftreservoirer har en betydelig lagerkapacitet.

Kvartalspris

Vest for Storebælt
Øst for Storebælt

239,24 øre/kWh
Elpris indeværende kvartal (Q3 2022)

242,31 øre/kWh
Elpris indeværende kvartal (Q3 2022)

Ladestandere.

 

Grøn strøm

Donec augue.
Phasellus dui. Maecenas facilisis nisl vitae nibh. Proin vel seo est vitae eros pretium dignissim. Aliquam aliquam sodales orci. Suspendisse potenti. Nunc adipiscing euismod arcu. Quisque facilisis mattis lacus. Fusce bibendum, velit in venenatis viverra, tellus ligula dignissim felis, quis euismod mauris tellus ut urna.

Spotpris

Vest for Storebælt
Øst for Storebælt
111,16 øre/kWh
105,68 øre/kWh