Et sponsorsamarbejde om det grønne projekt, Faunastriber, har mundet ud i hele 51.000 m2 ny natur til glæde og gavn for biodiversiteten
Helt uden, at kunderne har mærket det på deres elregning, har alle nye samt blivende kunder hos Strømlinet i 2022 hver bidraget til etableringen af faunastriberne – slutresultatet er endt ud med, hvad der svarer til hele 17 kilometer ny lokal natur til gavn for fugle, insekter og pattedyr i det syd-, midt- og vestjyske.
Et samarbejde med biodiversiteten i fokus
Hos Strømlinet har vi valgt at støtte etableringen af faunastriber fordi vi mener, at det er vigtigt at bakke op om initiativer, der er med til at forbedre forholdene for vores vilde insekt- og dyreliv samt udvide og bevare den danske natur – og netop derfor er det heller ikke tilfældigt, hvor de nye faunastriber er blevet placeret.
I samarbejde med holdet bag projektet, er striberne blevet anlagt, så de har størst gavnlig effekt på biodiversiteten og den omkringliggende natur – helt konkret betyder det, at de nyetablerede faunastriber enten fungere som en bufferzone til beskyttelse af eksisterende natur fra markdriften, bygger bro mellem eller udvider allerede eksisterende naturområder.
Kort og godt om Faunastriber
Faunastriber er et dansk projekt, der har til formål at tilgodese en lang række dyrearter i agerlandet, som mangler levesteder. Det er de lokale landmænd, der i samarbejde med grønne organisationer og kommuner etablerer disse blomstrende levesteder i og ved markerne, der er til stor gavn for insekt- og dyrelivet.
Den enkelte landmand lægger normalt selv jord til projektet samt betaler for etableringen af faunastriberne, mens. frøene betales af den lokale kommune – og indtil nu har over 500 landmænd deltaget og samlet bidraget med mere end 1.000 kilometer faunastriber
De nye faunastriber er netop blevet anlagt og frøene er sået – så nu er det kun et spørgsmål om tid, før de nye områder er fulde af liv.