Politisk aftale om vinterhjælp til trængende danskere er faldet på plads

 

På et pressemøde i dag kl. 09:40 præsenterede et bredt flertal i folketinget rammerne for den indgåede ‘vinteraftale’.

Afdragsordning til el- og gaskunder endnu ikke tilgængelig
Aftalen indeholder den ventede afdragsordning til el- og gaskunder som træder i kraft den 1. november. For nu kender vi dog kun den overordnede ramme, men så snart vi har den endelige aftale og kan få detaljerne på plads, vil vi formidle det her på vores hjemmeside.

Hovedpunkterne i den nye vinteraftale er som følger:

  • Afdragsordning til el- og gaskunder – både virksomheder og private – der gør det muligt at udskyde betalingen af de forhøjede beløb. Ordningen bliver givet som et lån, der skal løbe over fem år.
  • Børne- og ungeydelsen bliver midlertidig forhøjet med 660 kr. per barn.
  • Elafgiften for varmepumper bliver lempet, mens den almindelige elafgift bliver lempet midlertidigt. Afgiften sænkes fra 69,7 øre pr. kWh til 0,8 øre, hvilket er EU’s minimumssats. Den midlertidige lempelse gælder den første halvdel af 2023.
  • Derudover bliver der gennemført flere forøgelser af puljer og tilskud. Herunder puljen til udrulning af fjernvarme og etableringsstøtte samt tilskuddet til afkobling af gasnettet. Fjernvarmepuljen bliver øget med 150 mio. kr. i år og 100 mio. kr. i 2023. Puljen til afkobling af gasnettet hæves også med 35 mio. kr og der afsættes 25 mio. kr. til puljen med etableringsstøtte.
  • Regeringen anmoder Energinet om ekstraordinært at sænke eltarifferne.
  • Den allerede-eksisterende skrotningsordning bliver udvidet med træpillefyr, så husstande med disse kan få økonomisk støtte til en varmepumpe. Derudover vil man også arbejde på bedre forsyning af træpiller.

Ring til os

Vi står klar til at hjælpe dig og til at svare på dine spørgsmål vedrørende el, ladeløsninger mm.

Mandag – torsdag: 09:00 – 15:30
Fredag: 09:00 – 15:00

Bliv ringet op

Vi står klar til at hjælpe dig og til at svare på dine spørgsmål vedrørende el, ladeløsninger mm.

Mit samtykke gælder markedsføring fra Strømlinet A/S via e-mail, sms og telefon.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og læse mere om behandlingen af dine personoplysninger i vores persondatapolitik på strømlinet.dk/persondatapolitik.