Din flytteguide

Få styr på din flytning – i samarbejde med Nybolig

I samarbejde med din ejendomsmægler har vi udviklet en service, som sørger for du husker alt det praktiske i forbindelse med din flytning. Der er mange ting du skal huske på i den forbindelse. Vi har lavet en guide, som hjælper dig med at huske det hele. Nogle af tingene kan vi endda klare for dig.

1) Tilmeld el, gas, vand og varme

Det er vigtigt at du husker at tilmelde din nye bolig el, gas, vand og varme. Vand og varme klares typisk af ejendomsmægler. El og evt. naturgas skal tilmeldes manuelt. Det klares let via formularen.

Vil du være sikker på at du er blevet frameldt din fraflyttede adresse, da kan vi hjælpe dig på telefon 88 44 44 06.

Tilmeld din bolig

2) Meld flytning til Folkeregistreret

Det er din pligt at meddele det offentlige om at du flytter. Det kan du klare via linket. Hvis dette glemmes, kan du udløse en bøde.

Meld flytning digital via borger.dk

3) Post

Du skal ikke melde flytning til Post Nord. Det sker helt automatisk når du har meldt din flytning til Folkeregistreret.

Udfyld formularen og få tilmeldt din bolig el.

Der skete desværre en fejl. Prøv igen. Oplever du fortsat problemer, er du meget velkommen til at ringe direkte til os på tlf. 88 44 44 06.

Ønsker du ikke at tilføje ekstra navn alligevel? Intet problem – lad blot felterne stå tomme.

Arbejder

Tak! Tilmeldingen er modtaget. Vi klarer resten herfra.

4) Læge

Hovedreglen er at du skal vælge en læge, der bor maksimalt 15 km. fra din bopæl. Betyder din flytning at du skal skifte læge, så er det gratis. Dette gøres vi borger.dk eller på kommunen.

5) SKAT

Betyder flytningen, at du ændrer dine forhold til SKAT, hvilket eksempelvis kan være tilfældet ved skilsmisse. Dette kan du gøre på www.skat.dk. Her findes der en Skattemappe hvor du kan ændre din forskudsopgørelse, skattekort eller finde dine indkomstoplysninger.

6) Afmeld dine kontingenter

Ved flytningen medfølger muligvis en helt ny hverdag. Derfor skal du huske at gennemgå dine abonnementer på fx:

  • Fitness Center
  • Sportsklubber eller sportsaktiviteter
  • Aviser, magasiner eller blade

7) Boligstøtte

Flytter du eksempelvis til en lejebolig, kan du have mulighed for at ansøge om boligstøtte. Det kan du gøre via Udbetaling Danmark. Du kan finde ansøgningsskemaet her. Du skal ansøge inden der er gået 1 måned fra den dag du er flyttet ind. Det er en forudsætning at du har meldt flytning til Folkeregistreret.

8) Bestil flyttefirma

Har du behov for hjælp til din flytning, da er det en god ide at være ude i god tid med at bestille en flytning. Vi har en række samarbejdspartnere, som vi kan anbefale dig i dit område. Du kan kontaktes os på telefon 88 44 44 06, så vil vi med glæde give dig vores anbefaling.

9) Medielicens

Du skal formentlig betale medielicens i Danmark. Hvis du flytter sammen med din kæreste eller ægtefælle, så er det nok en af jer betaler (hvis I har samme folkeregisteradresse). Du kan læse mere om reglerne på dr.dk

10) Forsikringer

Afhængigt af om du flytter til noget som der er større eller mindre, sammen med flere personer eller for dig selv, til en anden kommune eller en anden landsdel, så har det formentligt betydning for dine forsikringsforhold. Vi anbefaler at du tjekker følgende forsikringer og sørger for I ikke betaler dobbelt/betaler for meget:

  • Ulykkesforsikring
  • Bilforsikring
  • Indboforsikring

11) Dokumenter boligens stand

Når du flytter ind i din nye bolig, så er det en god ide at tage billeder af de ting du er utilfredse med. Det er altid rart at have denne dokumentation. Er der gjort ordentlig rent, er der malet godt nok, virker tingene, er inventaret skadet eller lignende. Husk at gemme billederne et sted hvor du kan finde dem igen.

12) Tandlæge

Find en god tandlæge i nærområdet. Flytter du et stykke fra din gamle adresse, så er det praktisk at finde sig en ny tandlæge. Vi anbefaler at du spørger folk i lokalområdet til råds.

13) NemID og sunhedskort

Du vil automatisk modtage dine nye kort for det offentlige. Det kræver dog at du har meldt din flytning og skrevet dit navn på din postkasse.

14) Postkassen og navneskilt

Husk at sætte dit navn på din postkasse og få lavet et navneskilt. Står dit navn ikke på din postkasse, så har Post Nord ikke pligt til at aflevere din post. Desuden riskerer du ikke at modtage dit sygesikringskort og NemID kort.

15) Internet og TV

Du skal huske at afmelde dit internet og TV på din gamle adresse. Vi kan være dig behjælpelig med at finde den rette løsning til dig. Du er velkommen til at ringe på telefon 88 44 44 06.

16) Nyttige links til din flytning

www.borger.dk
www.llo.dk
www.cpr.dk
www.postnord.dk